Sustainable leadership / Masterclasses and Nature Quest

Een samenwerking met de Sustainable Global Leadership Movement, NCD (De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), SDG House, SBI Campus Landgoed Zonheuvel en Magisch ondernemen.

 

De Sustainable Global Leadership Movement is opgezet vanuit de Sustainable Global Leadership Academy waar behoefte ontstond om een grotere mondiale beweging te creëren met een netwerk van leiders die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en zo de krachten te verbinden en te versterken. De Sustainable Global Leadership Academy is in 2010 opgericht door Shlomo Shoham, oud rechter en parlementair commissaris van Toekomstige Generaties in Israël. Ondertussen zijn er wereldwijd honderden mensen die deze opleiding hebben gevolgd. 

Sustainable Global Leadership Movement 

De missie van Sustainable Global Leadership Movement is om versnelling te realiseren in het creëren van een duurzame toekomst, voor onszelf en de volgende generaties. Om het tij te keren is nieuw leiderschap essentieel. En daarvoor moeten we verbinding maken met duurzaamheid, met de natuur, maar ook met onze eigen natuur. 

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

– Albert Einstein –

Om een duurzame en inclusieve toekomst te realiseren moeten we een nieuwe koers gaan varen met nieuwe duurzame kernwaarden. En ondanks dat velen van ons het belang van duurzaamheid kennen en erkennen, is het desalniettemin een grote uitdaging om bestaande systemen om te buigen naar nieuwe. Het is geen kwestie van een aanvulling of een ‘nice to have’. De tijd van symptoombestrijding is voorbij. We moeten naar een daadwerkelijke transitie. Om een containerschip van koers te laten veranderen hebben we niet meer voldoende aan een klein bijbootje met een MVO vlag erop. We moeten naar een werkelijke transitie. Afscheid nemen van een hyperfocus op economische groei en overgaan naar een integraal perspectief met een humaan fundament die rekening houdt met ecologische grenzen. 

Om die nieuwe toekomst te gaan ontwerpen en realiseren is nieuw en duurzaam leiderschap nodig. Er zijn duurzame skills nodig voor die change en impact. SGLM heeft in samenwerking met de Sustainable Global Leadership Academy en SBI/Campus Landgoed Zonheuvel een tweedaagse training ontworpen voor changemakers. Changemakers die de nieuwe wereld willen gaan scheppen, van binnenuit. Tijdens deze training maak je contact met jouw unieke talenten en skills en leer je hoe je deze optimaal in kan zetten voor daadwerkelijke impact. 

Be the change you want to see in the world.

Tijdens de twee trainingsdagen zijn er masterclasses en een nature quest. Het is voor een kleine groep leiders, die zich geroepen voelen om bij te dragen aan de verandering die nodig is. Je maakt kennis met een groter netwerk van wereldverbeteraars die door elkaar te versterken en hun krachten te bundelen, de versnelling gaan realiseren naar een meer duurzame toekomst. 

We verblijven op het prachtige Landgoed Zonheuvel. Campus Landgoed Zonheuvel mag het predicaat SDG House dragen. Hier wordt gewerkt aan realisering van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Deze prachtige plek biedt een vorm van unieke gastvrijheid in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze dag wordt mede georganiseerd in samenwerking met het De Nederlandse vereniging voor Commissarissen en directeuren (NCD) 

 

PROGRAMMA SUSTAINABLE LEADERSHIP & NATURE QUEST 

In deze tweedaagse masterclass zullen kennis en ervaring elkaar afwisselen.
Aan de hand van persoonlijke ervaringen en verhalen nemen de sprekers je mee op een reis naar natuurlijk leiderschap. Versterk de natuur en zie hoe jouw natuurlijke kennis en wijsheid tot leven en uitdrukking gebracht wil worden. Je maakt in deze twee dagen ook een praktische vertaalslag naar jouw persoonlijke verhaal en werkveld. 

 

DAG 1 Duurzaam leiderschap & Nature Quest

Shlomo Shoham
Judge (ret) Former Commissioner for Future Generations, Founder Sustainable Global Leadership Academy. Zijn inspirerende verhaal over hoe en waarom de SGLA (Sustainable Global Leadership Academy) is ontstaan. 

Jan van de Venis
Ombudspersoon voor toekomstige generaties, JustLaw, TEDx speaker.
Zijn persoonlijk verhaal, zijn werk en carrière. Hoe het verbinden met en luisteren naar de mede-natuur hem een steeds effectiever leider maakt. Daarbij zit ook een overzicht wat toont hoe ethiek en recht eindelijk verandert, zodat het gebruikt kan worden voor een duurzame wereld. Van commerciële advocatuur via Greenpeace tot Ombudspersoon toekomstige generaties 

Hélène van Engelen en Danny Vader
Fire keepers, Nature connected leadership, Visionairs, Oprichters Magisch ondernemen. Zij begeleiden de nature quest.

Nature Quest.
Je leert over het Wiel van groei. Hier krijg je meer duidelijkheid hoe bewustzijn groeit en hoe je de verschillende stadia herkent. Je gaat op een natuurlijke ontdekkingstocht waarin je je kennis en innerlijke wijsheid vergroot. 

 

DAG 2 Duurzame waarden en de verandering creëren 

Karlijn L’Ortye

Directeur NCD doet de opening van de dag met de introductie op Responsibility Leads: Goed Leiderschap is de voedingsbodem voor een betere wereld en een mooiere toekomst. Karlijn neemt ons mee in deze kernwaarde van Goed Leiderschap en waarom deze kernwaarde voor NCD belangrijk is. 

Masha Trommel
Head of public affairs WOMEN Inc. Social & Systemic change, Empowering Feminine & Conscious Leadership. Zij zal je meenemen in creëren van tipping points in systemen. Zowel op landelijk niveau als binnen organisaties.
Als bestuurslid van de SGLA zal zij meer vertellen over de missie van de movement. Over krachten bundelen en werken aan versnelling realiseren om duurzaamheid en duurzaam leiderschap op juiste manier te verankeren in organisaties. 

Hélène van Engelen en Danny Vader – Wheel of Values
Je krijgt een verdieping in wat waarden zijn en waarom het zo belangrijk is om ze te gebruiken voor duurzame groei. Je gaat werken met jouw persoonlijke Waarden Tool een kompas om te navigeren, niet alleen voor jezelf, je eigen organisatie, maar ook hoe je samenwerkt en krachten bundelt om de verandering te creëren die we in de wereld willen zien. Een verdieping in het werken met de waarden en natuurlijk leiderschap. 

 • • Aan de hand van inbreng en voorbeelden uit jouw werkveld. 
 • • SBI/Campus Landgoed Zonheuvel ontwikkelden samen met SDG house en de NCD het 

SDG wandelpad. Op dit pad staan de 17 SDG’’s toegelicht samen met een reflectieve vraag. We maken verbinding met de SDG’s en kijken welke persoonlijke waarden het beste aansluit. Dit geeft helderheid en een versnelling doordat je werkt aan wat voor jou natuurlijk is. 

Wim Oolbekkink Programmamanager Campus Landgoed Zonheuvel, coördinator Earth Charter Nederland en aanjager SDG house. Hij zal wat meer vertellen over de achtergrond en het doel van het SDG pad. 

WAT BRENGT DEZE TRAINING 

 • • Game Changers, iedereen die een missie voelt om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld.
 • • Kennis, inspiratie en nieuwe inzichten mbt duurzaamheid voor je eigen werkveld.
 • • Een persoonlijke tool om je natuurlijke leiderschap te versterken.
 • • Je leert flexibel te zijn qua leiderschap, afhankelijk van wat er van je gevraagd wordt in de transitie. 
 • • Meer zicht op systemische verandering en hoe je dit in je eigen organisatie kan realiseren.
 • • Mogelijkheden voor je organisatie om de duurzame transitie te realiseren.
 • • Verbinding met de natuur en hoe je die stem van de natuur kan inzetten voor duurzaam leiderschap.
 • • Verbinding met een netwerk van changemakers. 

VOOR WIE 

 • • Game Changers, iedereen die een missie voelt om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld. 
 • • Managers Sustainability die zien dat duurzaamheid verankerd moet worden in het hart van de organisatie. 
 • • Directeuren, of toekomstige directeuren die duurzaamheid op een juiste manier willen beleggen in de lange termijn visie. 
 • • Commissarissen, toekomstige commissarissen met een hart voor sustainability.
 • • Young professionals die intern de missie voelen om bij te dragen aan de sustainability doelen van de organisatie. 


LOCATIE EN DATUM
De tweedaagse zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn, wat symbool staat voor de start van een duurzame toekomst.
Maandag 22 en dinsdag 23 november 2021. 


KOSTEN

De kosten voor deze training zijn € 1250,- . Dit is inclusief beiden dagen lunch en diner op maandagavond op landgoed Zonheuvel. 


AANMELDEN / MEER INFORMATIE

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
Indien je wilt aanmelden kan dat via de site van Langgoed Zonheuvel:
https://campuslandgoedzonheuvel.nl/event/sustainable-leadership/

Of je kunt direct jouw plek reserveren via Event Brite:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-masterclass-sustainable-leadership-nature-quest-203936839577

Indien je extra informatie wilt over bijvoorbeeld volgende data of het aansluiten bij de sustainable movement dan kan je contact opnemen met Masha Trommel via masha@sustainable-leadership-movement.com.

Datum

22 - 23 nov 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Landgoed Zonheuvel