Fire keeping in business 2020-2021 VOL

Fire keeping is nurturing the heart of the organization, team or community.

Vuur houden is zorgdragen voor de bezieling en levensenergie in een groep of bedrijf Simpel gezegd gaat vuur houden over bezieling en passie. De juiste mate van passie hanteren zodat je bedrijf aangaat en de inspiratie toeneemt. Als er teveel vuur is brandt alles op en werkt het uiteindelijk niet. Bij te weinig vuur dooft het.

Als fire keeper creëer je veiligheid en rust in een groep om zo tot een optimale samenwerking te komen, waarin de groeps intuïtie wordt vergroot, het creërend vermogen toeneemt en de bezieling wordt gevoeld. Dit brengt de organisatie van overleven naar leven. En creëert zo een sustainable future voor het geheel.

Vuur speelt door de eeuwen heen in veel tradities een belangrijke rol. De fire keepers zijn van oudsher de hoeders van het vuur. Zij vertegenwoordigde een van de oudste functies binnen de samenleving en zorgden voor het in leven houden van het volk, bescherming, levenskwaliteit en zingeving.

Het is heerlijk om bij een vuur te zijn dat je uitnodigt om te ontspannen en de warmte in je op te nemen. Als het vuur te hoog is neem je afstand, ook bij een te ‘koud vuur loop je weg.
Hetzelfde geldt voor personen en organisaties. Bij een te hoog vuur “verbranden” de mensen en raken opgebrand of uitgeblust. Bij een te laag vuur krijg je niet voldoende inspiratie en loop je ook weg of leeg.

De taak van een fire keeper is om de mate van vuur in een organisatie te monitoren en te helpen naar een juiste warmte voor dat moment.

Dit vraag het aanleren van een hoge mate van discipline, zelfreflectie en bereidheid en moed om bij het vuur te blijven.

 

In deze training leer je

 • De symboliek en waarde van vuur
 • Herkennen van bezieling en levensenergie
 • Situaties die vast zitten weer in beweging brengen
 • Vergroten van je eigen intuïtie
 • De groep brengen naar groeps intuïtie
 • op een diep niveau (leren) luisteren naar jezelf en de groep
 • De groeps intuïtie omzetten in doelgericht en sustainable handelen
 • Waarde verhoging van ieder en het geheel.
 • Begrip en versterken van kracht door de 4 basiswaarden van groei te hanteren, inspiratie, waarheid, vertrouwen en actie.
 • Vanuit de waarden ontstaat wisdom based leadership
 • Als laatste vormt vanuit die wijsheid zich weer nieuwe inspiratie die meer sustainable en gebaseerd is op future intelligence.

De fire keeper training wordt gegeven vanuit oude wijsheden en wijsheid velden die ons helpen van overleven naar leven te gaan.

Het is een praktische training waarin voelen en ervaren de belangrijkste elementen zijn. We werken met ervaringsgerichte oefeningen zowel binnen als buiten in de natuur. Ook zullen we regelmatig met een echt vuur werken.

 

Voor wie
Deze training is bedoeld voor professionals en ondernemers die bereid zijn om een sterke zelfreflectie aan te gaan en de moed hebben om hun eigen talent te verkennen, hun intuïtie en authenticiteit te vergroten.

 

Dit zit er allemaal bij

 • 6 geheel verzorgde trainingsdagen op een prachtige locatie in de bossen
 • Een intake gesprek voordat de training begint
 • Maandelijks een Zoom call met de hele groep
 • Toegang tot Startvonk de online mini cursus over Fire keeping
 • Lid van de online  Fire Keeping community

 

Data
Zondag 13 september 2020

Zondag 18 oktober 2020

Zondag 15 november 2020

Zondag 17 januari 2021

Zondag 21 februari 2021

Zondag 14 maart 2021

Zoomcalls op 28 september, 26 oktober, 23 november 2020 en 4 januari, 1 februari en 1 maart 2021

Voorafgaand aan de training hebben we met iedere deelnemer een intake gesprek. Hierin worden de belangrijkste leerdoelen helder. Dit geeft een duidelijke richting en focus tijdens de training.

 

Locatie
Alle trainingsdagen zijn midden op de Veluwe.  We starten de trainingsdagen om 10.00 en ronden af om 17.00. Alle dagen zijn volledig verzorgd inclusief lunch.

 

Kosten en aanmelden
De kosten voor de training bedragen 1895,- exclusief btw
Heb je vragen of wil je je aanmelden stuur dan een mail naar contact@magischondernemen.com

Datum

13 sep 2020 - 14 mrt 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00